Uslovi korišćenja i prodaje

 

Ramicom Uniforme D.O.O
Kraljevačka 68 Beograd-Voždovac
Matični broj: 21022900
PIB: 108555169
Kontakt telefon: 011 3807 045
prodaja@uniformeonline.rs

Na osnovu odredbe čl.13. i čl.27. Zakona o zaštiti potrošača (Sl.glasnik RS 62/2014, 6/2016 – dr. zakon i 44/2018 – dr. zakon) privredno društvo Ramicom Uniforme d.o.o. Beograd, svoje cenjene potrošače koji robu kupuju putem internet sajta www.uniformeonline.rs

OBAVEŠTAVA

– da se prodaja robe putem internet sajta www.uniformeonline.rs obavlja u okviru registrovane delatnosti privrednog društva Ramicom Uniforme doo, Kraljevačka 68, Beograd, mat.br. 21022900, PIB: 108555169, Tel.: +381113807045, www.ramicom.rs, adresa za izjavljivanje reklamacije je: reklamacije@uniformeonline.rs

– da se osnovna obeležja robe mogu naći na sajtu www.uniformeonline.rs
– da se prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/20146/2016 – dr. zakon i 44/2018 – dr. zakon) kupovina preko naše prodajne internet stranice www.uniformeonline.rs smatra prodajom na daljinu.

– da roba koja se prodaje putem internet sajta www.uniformeonline.rs poseduje svojstva potrebna za redovnu upotrebu te vrste robe u skladu sa njenom namenom koja je definisana u Deklaraciji.
– da se saobraznost robe ugovoru ISKLJUČIVO utvrđuje prema svojstvima i nameni robe kako je to definisano pripadajućom Deklaracijom.
– da je prodajna cena robe naznačena uz svaki artikal i ista se odnosi na online kupovinu.
– da je usluga isporuke robe besplatna za porudžbine koje su veće od 6000 RSD, dok se za porudžbine ispod 6000 RSD naplaćuje poštarina u iznosu od 360,00 rsd.
– da kupljenu robu isporučujemo putem kurirske službe Bex Express na način kako je to definisano ovde.
– da potrošač robu koju kupuje putem internet sajta www.uniformeonline.rs može platiti pouzećem gotovinski u trenutku isporuke, kao direktnom uplatom na račun Ramicom Uniforme doo.
– da potrošač prilikom kreiranja porudžbenice pritiskom na taster POTVRDI preuzima obavezu plaćanja naručene robe.
– da u slučaju prijema robe potrošač ustanovi da veličina nije odgovarajuća, potrošač ima pravo da artikal zameni u roku od 14 dana za drugu veličinu, na način kako je to definisano ovde.
– da u slučaju prijema robe potrošač isti ne želi da zadrži, ima pravo na odustanak ugovora i povraćaj sredstava u visini plaćene kupoprodajne cene za predmetnu robu, u roku od 14 dana na način kako je to definisano ovde.
– reklamacioni list možete preuzeti ovde.

Načini plaćanja

U mogućnosti ste da odaberete:

1. Plaćanje pouzećem gotovinski u trenutku isporuke
Kod plaćanja pouzećem, vašu porudžbinu plaćate u gotovini prilikom isporuke dostavljaču kurirske službe.

2. Plaćanje preko računa direktnom uplatom na račun Ramicom Uniforme doo
Vašu porudžbinu možete platiti direktnom uplatom na račun Ramicom Uniforme doo. Plaćanje možete izvršiti standardnom uplatnicom u bilo kojoj pošti, banci na teritoriji Republike Srbije ili e-bankingom. Po evidentiranju vaše uplate, proizvodi sa porudžbenice se šalju na adresu koju ste naveli pri poručivanju.

3. Plaćanje platnim karticama – VISA, Maestro ili MasterCard koje podržavaju plaćanje preko Interneta
Plaćanje proizvoda na našoj internet prodavnici je moguće izvršiti na jedan od sledećih načina: platnim karticama – VISA, Maestro ili MasterCard koje podržavaju plaćanje preko Interneta. Plaćanje karticama je realizovano u saradnji sa AllSecure doo i Banca Intesa i obavlja se na bezbedan i sertifikovan način preko AllSecure Paymet Gateway-a, jednostavnim unosom podataka sa platne kartice.

Nakon što se unesu podaci o kartici i potvrdi plaćanje, banka autorizuje transakciju i time je porudžbina odobrena i ulazi u dalji proces pripreme za isporuku. Iznos će biti rezervisan na vašoj kartici (računu) i neće Vam biti raspoloživ za drugu namenu.

Transakacija će biti kompletirana i iznos skinut sa vašeg računa tek kada su proizvodi pripremljeni za transport i predati kurirskoj službi. U slučaju da se plaćanje ne kompletira, odnosno iznos se ne skine sa računa do isteka 14 dana od prihvatanja Vaše porudžbine, ta porudžbenica će biti otkazana i izbrisana. Nakon isteka roka od 14 dana, novac rezervisan na Vašem računu se oslobadja i biće Vam ponovo na raspolaganju. Nakon toga možete ponoviti istu ili novu porudžbinu, i izvršiti plaćanje vezano za njih.

Proverite kod banke koja je karticu izdala da li Vaša kartica podržava plaćanje preko Interneta.

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola, primenom najsavremenijih metoda tokenizacije osetljivih podataka, i u skladu sa PCI-DSS standardima. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni trgovcu.

3D Secure zaštita za sve trgovce i kupce – AllSecure Payment Gateway koristi najviše globalne standarde zaštite i privatnosti podataka. Svi trgovci koji koriste AllSecure Payment Gateway su automatski uključeni u 3D-Secure zaštitu, čime se kupcima garantuje bezbednost kupovine. Brojevi platnih kartica kupaca se ne čuvaju na sistemu trgovca a sami upis se štiti SSL enkripcijom podataka.

PCI DSS Standardi – AllSecure Payment Gateway se konstantno usaglašava sa svim zahtevima kartičarskih organizacija u cilju povećanja nivoa bezbednosti trgovaca i kupaca. Od 2005 godine do danas, bez prekida, sistem je sertifikovan kao PCI-DSS Level 1 što predstavlja najviši standard u industriji. PCI Data Security Standard (PCI-DSS) je norma koja definiše neophodne mere bezbednosti pri obradi, čuvanju i prenošenju osetljivih kartičarskih podataka. PCI Standardima se štite osetljivi podaci o korisniku kartice tokom celog procesa plaćanja: od momenta unosa podataka na prodajnom mestu trgovca, tokom komunikacija između trgovca i relevantnih banaka i kartičarskih organizacija, kao i kasnije čuvanje tih podataka.

U slučaju povraćaja sredstava kupcu koji je predhodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, taj povraćaj se vrši isključivo preko iste VISA, Maestro ili MasterCard kartice koja je korištena za plaćanje. Ovo znači da će naša banka na naš zahtev obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.